Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Zupa śledziowa na zimno - przepis Ewy Wachowicz

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Zupa śledziowa najlepiej smakuje z grzankami
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 60 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Jeśli lubisz zupy rybne, wypróbuj przepis na zupę śledziową na zimno Ewy Wachowicz. Możesz ją przyrządzić na święta lub zupełnie bez okazji. Zupa śledziowa najlepiej smakuje z ziemniakami i koperkiem. Sprawdź, jak zupę ze śledzi przygotowuje Ewa Wachowicz.
Składniki
Przygotowanie krok po kroku:
Zagotuj wodę z przyprawami, pod koniec wlej ocet. Wystudź wywar.
Śledzie pokrój na małe kawałki i przełóż do zamykanego naczynia.
Cebule pokrój w piórka, sparz wrzątkiem, wystudź i dodaj do śledzi. Wszystko zalej marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie przelej wszystko do garnka, dolewając jogurt połączony ze śmietaną i dokładnie wymieszaj.
Na środku talerza ułóż kawałki ziemniaka i udekoruj koperkiem.
Polecamy także inne przepisy na dania ze śledziami w roli głównej:
Śledzie w warzywach z grzybami,
Śledzie z mleczem według Magdy Gessler