Ziemniaczane kruche paluszki lub ciasteczka - efektowna przekąska za grosze
Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek [WIDEO]
![Sos tatarski - idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek [WIDEO]](https://cdn8.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/ThinkstockPhotos-886935010.jpg)
Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Sos tatarski pasuje do pieczonych i wędzonych mięs, do smażonych ryb, a nawet do pasztetu.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 10 MINUT
Porcja dla: 6 OSÓB
Sos tatarski to klasyka gatunku: przygotowany na bazie majonezu z korniszonami, marynowanymi grzybkami i kaparami. Idealny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jajek, pasztetów i kanapek. Nie może go zabraknąć na naszym świątecznym stole.
Składniki
250 ml słoik majonezu
2 jajka na twardo
2 łyżki posiekanych korniszonów
2 łyżki posiekanych grzybków marynowanych
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanych kaparów
2 łyżki śmietanki kremówki
cukier, sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Żółtka siekamy, białka przecieramy przez sito.
Łączymy z pozostałymi posiekanymi dodatkami i dokładnie mieszamy ze śmietaną i majonezem.
Doprawiamy do smaku.