Domowe czipsy kukurydziane z serem - jak samodzielnie zrobić nachos?
Sos agrestowo-truskawkowy - przepis na pyszny dodatek do mięs i serów

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Pyszny sos do mięs i serów z owoców sezonowych.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Doskonałą parę tworzą truskawka i agrest. Warto pamiętać, że owoce sezonowe można łączyć, dzięki czemu powstają wyjątkowe i smaczne przetwory. Sprawdź, jak zrobić apetyczny sos do mięs i serów z truskawek i agrestu.
Składniki
1 kg agrestu
szklanka truskawek
dwie łyżki wina białego
łyżka cukru
mąka ziemniaczana do zagęszczania
Przygotowanie krok po kroku:
Agrest i truskawki opłukać, zalać niewielką ilością wrzącej wody, ugotować i przetrzeć przez sitko.
Dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 3 łyżkach wody, a do smaku cukier i wino. Zagotować.
Serwować do mięs lub serów.
Polecamy inne przepisy na agrest:
Szybkie ciasto z agrestem i porzeczkami
Bruschetta z agrestem i pomidorami