Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem - aromatyczna jarzynka na ciepło

Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem - aromatyczna jarzynka na ciepło

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem to nowy sposób na podanie buraczków na ciepło

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Buraczki z octem balsamicznym i miodem to cudowny sposób na podanie buraczków na ciepło. Lekko skarmelizowane, pełne smaku dzięki dodatkowi miodu i lekko słodkawego octu balsamicznego stanowią doskonałe uzupełnienie dań mięsnych i wegetariańskich.

Składniki

  • 2 duże buraki

  • 8 łyżek octu balsamicznego

  • 2 łyżki miodu

  • 2 łyżki masła

  • sól i pieprz

  • zielenina do podania

Przygotowanie krok po kroku:

  • Buraki gotujemy/pieczemy. Po ostygnięciu kroimy w grube słupki.

  • Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego ocet balsamiczny oraz miód. Mieszamy aż powstanie rodzaj "karmelu" - wrzucamy na niego buraczki.

  • Smażymy na sporym ogniu do momentu, aż nadmiar płynu odparuje.

  • Solimy i pieprzymy do smaku, podajemy posypane zieleniną.

Ocena: 5