Surówka z pora z jabłkiem - prosta, tania, pyszna

Surówka z pora z jabłkiem - prosta, tania, pyszna

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Surówka z pora z jabłkiem to ostro-słodka i odświeżająca dawka witamin.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Surówka z pora z jabłkiem to kwintesencja prostoty, ale i smaku. Lekko ostry, intensywny por znakomicie komponuje się ze świeżością winnego jabłka, tworząc duet pyszny i świeży. Całość można połączyć kremowym naturalnym jogurtem lub sosem majonezowym.

Składniki

  • 1 duży por

  • 2 duże winne jabłka

  • 3-4 łyżki kremowego jogurtu naturalnego

  • pieprz i sól

  • cukier

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pory umyć i drobno posiekać jasna część.

  • Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Składniki wymieszać, zaprawić jogurtem i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Ocena: 3,3
Redaktorka serwisu Beszamel.pl, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami.