Tradycyjny sernik krakowski - sprawdzony przepis na polski sernik
Surówka z pora z jabłkiem - prosta, tania, pyszna

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Surówka z pora z jabłkiem to ostro-słodka i odświeżająca dawka witamin.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 3 OSÓB
Surówka z pora z jabłkiem to kwintesencja prostoty, ale i smaku. Lekko ostry, intensywny por znakomicie komponuje się ze świeżością winnego jabłka, tworząc duet pyszny i świeży. Całość można połączyć kremowym naturalnym jogurtem lub sosem majonezowym.
Składniki
1 duży por
2 duże winne jabłka
3-4 łyżki kremowego jogurtu naturalnego
pieprz i sól
cukier
Przygotowanie krok po kroku:
Pory umyć i drobno posiekać jasna część.
Jabłka umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Składniki wymieszać, zaprawić jogurtem i przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.