Przepyszna pasta mięsna z gotowanego kurczaka, z sezamem i orzechami
Warstwowa sałatka ziemniaczana z cieciorką i czerwoną cebulą

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Taka sałatka to świetny pomysł na sycący lunch.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Ciekawy pomysł na przekąskę z ziemniaków - kolorowa, warstwowa sałatka z czerwoną cebulą, żółtą cieciorką i zieloną natką. Wygląda niezwykle zachęcająco, świetnie smakuje i syci na długo. To smaczny dodatek do dań mięsnych lub samodzielne danie.
Składniki
0,5 kg ugotowanych ziemniaków
1 puszka ciecierzycy konserwowej
1 duża czerwona cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól i pieprz
Przygotowanie krok po kroku:
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki pokroić w plasterki i wymieszać z sosem majonezowo-jogurtowym.
Cebulę pokroić w półplasterki, cieciorkę odsączyć z zalewy i wypłukać, natkę posiekać.
Połowę ziemniaków przełożyć do półmiska, przykryć warstwa cebuli i cieciorki.
Przykryć kolejną warstwą ziemniaków, a następnie cebuli, obsypać cieciorką i natką.
Polecamy także: