Sałatka z fasolki szparagowej, papryki i kukurydzy
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Letnia sałatka z fasolką szparagową to doskonała przekąska na lunch do pracy, albo drugie śniadanie. Jest niezwykle smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Podajemy dobry przepis na sałatkę z fasolką szparagową z dodatkiem papryki i kukurydzy.
Polecamy też:
Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem
Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej
Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych
Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado
Fasolka pasteryzowana w przecierze pomidorowym
Doskonała fasolka szparagowa w słoikach na zimę
SKŁADNIKI
- 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
 - puszka kukurydzy
 - 1/2 papryki zielonej
 - 1/2 papryki czerwonej
 - masło
 - 3 ząbki czosnku
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Strączki fasolki pokroić na pół.
 - Kukurydzę z puszki wrzucić na sitko, przelać wodą, odczekać aż wyschnie.
 - Paprykę pokroić w paseczki.
 - Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek.
 - Wszystkie warzywa wymieszać z rozpuszczonym masłem.