Zupa żurawinowa z malinami

Zupa żurawinowa z malinami
Autor: Shutterstock Orzeźwiająca owocowa zupa żurawinowo-malinowa.
łatwy
30 min
4

Zupa żurawinowa z malinami jest delikatna i świeża w smaku. Można ją podawać na ciepło lub na zimno. Jako pierwsze danie lub jako deser. Uniwersalizm  w czystej postaci.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Umyte, świeże owoce żurawiny ugotować w soku jabłkowym. Gotować na małym ogniu ok 10 min.
  • Zblendować lub przetrzeć przez sitko, dodając maliny. Ponownie zagotować, dodając cukier, sok cytrynowy i 1,5 szklanki śmietany.
  • Resztę śmietany zmieszać z mąką ziemniaczaną, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
  • Podawać na zimno lub na ciepło.