Zupa krem z fasolki szparagowej-sprawdzony-przepis

Agnieszka Grotek
Zupa krem z fasolki szparagowej
Autor: Shutterstock Zupa z fasolki szparagowej jest nie tylko łatwa do przygotowania i smaczna, ale też bardzo zdrowa.
łatwy
35 min
4

Fasolka szparagowa jest bardzo wdzięcznym składnikiem wielu zup, które można przygotować na obiad lub letnią kolację. Zupa krem z fasolki szparagowej to zdrowa dawka błonnika, witamin i minerałów w pysznej postaci! Znakomicie sprawdzi się jako codzienna porcja witamin lub elegancka zupa na przyjęcie.

Jak mrozić fasolkę szparagową?

Sałatka nicejska z fasolką szparagową

Tradycyjna zupa z fasolki szparagowej

Zapiekanka majonezowa z fasolki szparagowej

Babka z gotowanych ziemniaków z fasolką szparagową

Cytrynowa pierś kurczaka z fasolką szparagową w 30 minut

Makaronowe wstążki z cukinią, fasolką, marchewką i serem ricotta

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i czosnek. Dorzuć do tego fasolkę szparagową. Wszystko podsmażaj do 10 minut.
  • Zalej składniki bulionem (ok. 0,5 l) i gotuj fasolę do miękkości.
  • Wyciągnij kilka strączków do dekoracji. Resztę zmiksuj blenderem.
  • Jeszcze gorącą zupę wlej do miseczek. Na wierzch połóż po kilka strąków fasolki i posyp pietruszką.
Agnieszka Grotek