Najlepsza surówka z kapusty kiszonej. W tej wersji podbije niejedno podniebienie
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
ak zrobić najlepszą surówkę z kapusty kiszonej? Odpowiedzią na to pytanie jest ten łatwy i sprawdzony przepis. Surówka, w której głównym składnikiem jest kiszona kapusta, bije na głowę wszystkie przepisy na ten dodatek do obiadu. Wystarczy zastosować jeden prosty trik. Poznajcie super przepis na surówkę z kapusty kiszonej na ciepło.
Co dodać do kapusty kiszonej na ciepło?
Aby przygotować pyszną i zdrową surówkę z kapusty kiszonej, wystarczy kilka produktów, które można kupić bez względu na porę roku. Na liście znalazły się proste składniki:
- kapusta kiszona
- cebula
- oliwa z oliwek
- mąka pszenna
- przyprawy – majeranek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, cukier
Jak zrobić surówkę z kapusty kiszonej na ciepło?
Przyrządzenie pysznej i pełnej zdrowych składników surówki z kapusty kiszonej nie jest skomplikowane. Swój oryginalny smak surówka zawdzięcza metodzie przygotowania. To surówka z kapusty kiszonej na ciepło. Najlepsza będzie do niej kapusta kiszona, a nie kwaszona. Ta druga zawiera składniki, które mogą negatywnie wpłynąć na zdrowie. Kapusta kiszona jest nie tylko pyszna, ale i bogata w wiele cennych substancji odżywczych. Do podgrzanej kapusty kiszonej z częścią przypraw dodaje się podsmażoną cebulę z mąką pszenną. Po kilku minutach gotowania najlepsza surówka z kapusty kiszonej jest gotowa. Na koniec doprawia się ją jeszcze świeżo zmielonym czarnym pieprzem i cukrem.
Z czym podawać surówkę z kapusty kiszonej na ciepło?
Kiszona kapusta podana na ciepło to uniwersalny dodatek do obiadu. Dzięki łatwości przygotowania i dostępności składników można ją robić przez cały rok. Jej zaletą jest to, że pysznie smakuje na ciepło zaraz po przyrządzeniu, a także po ostygnięciu. Surówka z kapusty kiszonej na ciepło to smakowity dodatek do dań mięsnych. Komponuje się z kotletami schabowymi, mielonymi czy różnymi gulaszami. Doskonale podkreśli smak wegetariańskich zapiekanek z warzywami.
SKŁADNIKI
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 duża cebula
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 2 listki laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- pieprz, cukier
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę kiszoną poszatkować i przełożyć do garnka. Wlać 2 łyżki oliwy z oliwek i lekko podgrzać.
- Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz suszony majeranek.
- Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek i smażyć na niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż się zeszkli. Wsypać mąkę pszenną i dokładnie wymieszać.
- Do garnka z kapustą przełożyć cebulę z mąką i wymieszać. Gotować kilka minut.
- Doprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem i cukrem.
- Podawać na ciepło lub po ostygnięciu jako dodatek do obiadu.