Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado: przepis

2020-07-22
Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado: przepis
Autor: Shutterstock Sałatka z fasolki szparagowej, pomidorów i awokado  to  pyszna i łatwa do przygotowania pożywna przekąska - idealna na lunch.
łatwy
25 min
4

Sałatka z pomidorami, fasolką szparagową i awokado to sycąca przekąska, którą z powodzeniem można zabrać jako lunch do pracy. Jej przygotowanie nie jest trudne, a smak wyborny. I  ile zdrowego błonnika i witamin! Podajemy dobry przepis na pyszną sałatkę z fasolki szparagowej z dodatkiem soczystych i słodkich pomidorów i kremowego awokado.

Polecamy także:

Sałatka z młodej fasolki szparagowej z pomidorami i świeżym cząbrem

Zielona sałatka z cukinii i fasolki szparagowej

Chrupka sałatka z fasolki szparagowej i ogórków małosolnych

Pęczotto z fasolką szparagową

Wątróbka duszona z papryką i fasolką

Zielona fasolka z dzikim ryżem, imbirem i malinami

Składniki

½ kg zielonej fasolki szparagowej

1 duże pokrojone w długie kawałki awokado

3 drobno posiekane szalotki

15 pomidorków koktajlowych

½ łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki soku z cytryny

2 zgniecione ząbki czosnku

kilka gałązek świeżej bazylii

sól

pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Fasolkę ugotuj do miękkości i ostudź.

Wymieszaj z awokado, szalotką i pomidorami, a następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

Przypraw czosnkiem, solą i pieprzem.

Przed podaniem udekoruj bazylią.