Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem - aromatyczna jarzynka na ciepło

Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem - aromatyczna jarzynka na ciepło
Autor: Shutterstock Cudowne buraczki z octem balsamicznym i miodem to nowy sposób na podanie buraczków na ciepło
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Buraczki z octem balsamicznym i miodem to cudowny sposób na podanie buraczków na ciepło. Lekko skarmelizowane, pełne smaku dzięki dodatkowi miodu i lekko słodkawego octu balsamicznego stanowią doskonałe uzupełnienie dań mięsnych i wegetariańskich.

Galeria: Buraki w słoikach na zimę - 10 super przepisów!

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Buraki gotujemy/pieczemy w łupinach. Miękkie buraki po ostygnięciu obieramy i kroimy w grube słupki.
  • Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy do niego ocet balsamiczny oraz miód.
  • Mieszamy aż powstanie rodzaj "karmelu" - wrzucamy na niego buraczki.
  • Smażymy na sporym ogniu do momentu, aż nadmiar płynu odparuje.
  • Solimy i pieprzymy do smaku, podajemy posypane zieleniną.
Beszamel - Buraki
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej