Zielone masło z Cypru - przepis na oryginalny dodatek do dań na sylwestra

Zielone masło z Cypru - oryginalny dodatek na sylwestra
Autor: Marcin Czechowicz Zielone masło z Cypru - oryginalny dodatek do pieczywa na sylwestra.
łatwy
15 min
4

Zielone masło z koperkiem i czosnkiem na pewno przyda się do smarowania pieczywa na przyjęciu w sylwestrową noc!

Sprawdź także: Ziemniaki faszerowane chili con carne, Kulki mozzarelli w cieście naleśnikowym oraz Krewetki po japońsku

Sprawdź także>>> Menu na sylwestra: szybkie finger food czy wyszukane dania na ciepło?

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Masło odpowiednio wcześniej wyjmij z lodówki, aby było miękkie.
  • Koper umyj i poszatkuj.
  • Ząbki czosnku obierz, drobno posiekaj i rozetrzyj z solą.
  • Składniki zmiksuj z masłem, sokiem z cytryny i pieprzem. Przełóż do miseczki, udekoruj.
  • Koper można zastąpić świeżą bazylią. Takie masło będzie idealnym dodatkiem do pomidorów i pieczywa.
  • Do dań z jajek znakomicie pasuje miks ze szczypiorkiem.