Wielkanocne roladki z szynki z kremowym serkiem i papryką. Świąteczny przepis „last minute”
Dieta bezglutenowa
Roladki z szynki prezentują się efektownie i są pyszne. Wypełnione po brzegi kremowym serkiem wzbogaconym czerwoną papryką i szczypiorkiem zachwycą każdego gościa. Ich przygotowanie jest ekspresowe, dlatego można je zrobić nawet w ostatniej chwili. Sprawdźcie przepis i podczas wielkanocnego śniadania zaskoczcie bliskich wyśmienitymi roladkami z szynki z kremowym serkiem i papryką.
Z czego zrobić roladki z szynki?
Doskonałe roladki z szynki wypełnione wybornym farszem składają się z prostych produktów. Wszystkie składniki można kupić w większym markecie lub na bazarku. Na liście potrzebnych produktów znalazły się cztery artykuły spożywcze, których cena nie zwala z nóg. Przekąskę doprawia się tylko dwoma popularnymi przyprawami, które każdy ma w domu.
Co jest więc potrzebne do zrobienia pysznych roladek na śniadanie podczas Wielkanocy? Te produkty są niezbędne:
- szynka konserwowa
- kremowy serek
- czerwona papryka
- szczypiorek
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Jak zrobić roladki z szynki z kremowym serkiem i papryką?
Przepis na wyborne roladki szynki nafaszerowane kremowym serkiem i czerwoną papryką nie jest skomplikowany. Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na rodzinie w czasie wielkanocnego śniadania, wybierzcie ten łatwy przepis. Roladki oczarują wyglądem i zachwycą oryginalnym smakiem.
Jak więc przygotować talerz pełen wybornych roladek z szynki wypełnionych farszem z kremowego serka i papryki? Przygotowanie to tylko trzy proste kroki.
- 1. krok – przygotowanie farszu z kremowego serka i papryki
- 2. krok – nałożenie farszu na plastry szynki i zwinięcie w roladkę
- 3. krok – schłodzenie roladek z szynki z serkiem i papryką w lodówce
Jak podawać roladki z szynki z kremowym serkiem i papryką?
Przepis na tę wyborną przekąskę zawsze warto mieć pod ręką. Pyszne roladki z szynki nadziane kremowym serkiem wzbogaconym czerwoną papryką to idealna przekąska, którą można podać podczas wielkanocnego śniadania. Przepis sprawdzi się nie tylko na te wiosenne święta. Przekąskę można przygotować na kolację lub jako małe danie na imprezę. Dzięki temu, że przyrządzenie roladek jest tak łatwe i szybkie, można je zrobić nawet w ostatniej chwili.
SKŁADNIKI
- 8 plasterków szynki konserwowej
- 300 g kremowego serka
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Serek przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w bardzo drobną kostkę paprykę i szczypiorek.
- Doprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać.
- Na każdy plasterek szynki nałożyć porcję pasty paprykowej i zawinąć w roladkę. Można związać szczypiorkiem.
- Roladki ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki.
- Podawać na wielkanocne śniadanie lub jako przekąskę na inne okazje.