Ta przekąska zniknie w kilka minut. Aromatyczna, prosta i chrupiąca

Ta przekąska zniknie w kilka minut. Aromatyczna, prosta i chrupiąca
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
4

Dieta wegetariańska

Chrupiące ravioli z air fryera to idealna przekąska dla każdego. Jest prosta w przygotowaniu, wygląda pięknie a smakuje doprawdy wyśmienicie. Wystarczy kilka chwil, by je przygotować, a sprawdzą się na przyjęcie czy wieczór filmowy.

Prosta i chrupiąca przekąską. Idealna dla całej rodziny

Chrupiące, pyszne i proste w przygotowaniu - ravioli z air fryera to idealny sposób na pyszną i aromatyczną przekąskę, przy której nie będziemy musieli się zbytnio narobić. A smak? Cóż, tutaj każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie - w końcu można znaleźć całą masę najróżniejszych nadzień jeśli chodzi o ravioli.

Dzięki temu, każdy możne znaleźć coś dla siebie. Tak panierowane ravioli to doskonałą przekąską. Jeśli chcemy, dobrym pomysłem będzie podawanie jej z aromatycznym sosem marinara - najlepiej podgrzanym. Możemy albo kupić gotowy sos w sklepie, albo przygotować go samodzielnie.

Mimo wszystko jest to prosty sposób na chrupiąca przekąskę. Te ravioli mają w sobie mało tłuszczu, a wychodzą chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Jeśli wiec zależy nam na prostej, ale smacznej przekąsce - ta sprawdzi się idealnie.

Nie ma co się za długo zastanawiać. Chwytajmy za ten prosty przepis, który posmakuje każdemu. Wystarczy chwila wolnego czasu, by można się było nimi rozkoszować. Te sposób na świetną przekąskę.

SKŁADNIKI

  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • 50 g bułki tartej
  • 50 g tartego parmezanu
  • 1 paczka gotowego ravioli
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Nagrzewamy air fryera do 175 stopni.
  • W miseczce łączymy ze sobą wodę i jajko.
  • W osobnej miseczce mieszamy bułkę tartą i parmezan.
  • Każde ravioli osobno maczamy w mieszance jajecznej, a następnie obtaczamy w bułce tartej.
  • Układamy ravioli w koszyku air fryera, tak, by na siebie nie nachodziły.
  • Polewamy odrobiną oliwy.
  • Pieczemy 6 minut.
  • Odwracamy nasze ravioli i pieczemy kolejne 4 minuty.
Makaron! Co warto o nim widzieć? Jak dobrać makaron do potrawy? Jak obliczyć porcję makaronu?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej