Przygotowałam te kąski na spotkanie ze znajomymi. Nie zostały nawet okruszki

Przygotowałam te kąski na spotkanie ze znajomymi. Nie zostały nawet okruszki
Autor: Shutterstock.com Przygotowałam te kąski na spotkanie ze znajomymi. Nie zostały nawet okruszki
łatwy
10 min
6

Dieta wegetariańska

Przepyszne kąski drożdżowe z parmezanem to idealny sposób na ciekawą przekąskę w ciągu dnia czy do pracy. Są proste w przygotowaniu, a smakują wyśmienicie. Wystarczy kilka składników, by móc przygotować tę niezwykle aromatyczną przekąskę.

Aromatyczne kąski drożdżowe z parmezanem. Przekąska iście idealna

Proste do przygotowania kąski drożdżowe z parmezanem i masłem czosnkowym to idealny sposób na ciekawą przekąskę w ciągu dnia. Są proste w przygotowaniu, smakują wybornie i pięknie się prezentują. A ich przygotowanie nie zajmie nam więcej niż kilka minut.

Do tego przepisu wykorzystujemy gotowe ciasto na pizzę. Jeśli jednak mamy czas i ochotę możemy bez problemu przygotować własne ciasto drożdżowe. Zajmie nam to jednak sporo więcej czasu i będziemy musieli włożyć w to więcej pracy. Jeśli więc zależy nam tylko na szybkiej przekąsce, lepiej sięgnąć po gotowe już ciasto.

Te kąski świetnie sprawdzą się na niemal każda okazje. Wyglądają bardzo ładnie, są proste w przygotowaniu i smakują wybornie. Jeśli chcemy możemy je polać odrobiną ostrego miodu, czyli takiego z dodatkiem płatków chili.

To naprawdę ciekawy pomysł na przekąskę, którą pokochają nasi znajomi i rodzina. Przygotuj te proste kąski w kilka chwil i rozkoszuj się ich serowo-czosnkowym smakiem. A to wszystko bez masy roboty i kupy czasu.

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę
  • 4 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • 80 g parmezanu
  • 50 g startej mozzarelli
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  • W garnku rozpuszczamy masło.
  • Dodajemy posiekany czosnek i pół łyżeczki soli.
  • Gotujemy około 5 minut.
  • Zdejmujemy z ognia i ostawiamy do wystygnięcia.
  • Ciasto posypujemy parmezanem i dociskamy ser.
  • Kroimy ciasto w kwadraty.
  • Pieczemy około 20 minut.
  • Całość polewamy naszym masłem czosnkowym, posypujemy mozzarellą, tymiankiem i pietruszką.
Pizza bez drożdży. Jak zrobić proszkowe ciasto na pizzę? To proste!
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej