Przygotowałam te kąski na spotkanie ze znajomymi. Nie zostały nawet okruszki

Dieta wegetariańska
Przepyszne kąski drożdżowe z parmezanem to idealny sposób na ciekawą przekąskę w ciągu dnia czy do pracy. Są proste w przygotowaniu, a smakują wyśmienicie. Wystarczy kilka składników, by móc przygotować tę niezwykle aromatyczną przekąskę.
Aromatyczne kąski drożdżowe z parmezanem. Przekąska iście idealna
Proste do przygotowania kąski drożdżowe z parmezanem i masłem czosnkowym to idealny sposób na ciekawą przekąskę w ciągu dnia. Są proste w przygotowaniu, smakują wybornie i pięknie się prezentują. A ich przygotowanie nie zajmie nam więcej niż kilka minut.
Do tego przepisu wykorzystujemy gotowe ciasto na pizzę. Jeśli jednak mamy czas i ochotę możemy bez problemu przygotować własne ciasto drożdżowe. Zajmie nam to jednak sporo więcej czasu i będziemy musieli włożyć w to więcej pracy. Jeśli więc zależy nam tylko na szybkiej przekąsce, lepiej sięgnąć po gotowe już ciasto.
Te kąski świetnie sprawdzą się na niemal każda okazje. Wyglądają bardzo ładnie, są proste w przygotowaniu i smakują wybornie. Jeśli chcemy możemy je polać odrobiną ostrego miodu, czyli takiego z dodatkiem płatków chili.
To naprawdę ciekawy pomysł na przekąskę, którą pokochają nasi znajomi i rodzina. Przygotuj te proste kąski w kilka chwil i rozkoszuj się ich serowo-czosnkowym smakiem. A to wszystko bez masy roboty i kupy czasu.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę
- 4 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- sól
- 80 g parmezanu
- 50 g startej mozzarelli
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 185 stopni.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- W garnku rozpuszczamy masło.
- Dodajemy posiekany czosnek i pół łyżeczki soli.
- Gotujemy około 5 minut.
- Zdejmujemy z ognia i ostawiamy do wystygnięcia.
- Ciasto posypujemy parmezanem i dociskamy ser.
- Kroimy ciasto w kwadraty.
- Pieczemy około 20 minut.
- Całość polewamy naszym masłem czosnkowym, posypujemy mozzarellą, tymiankiem i pietruszką.