Pomidory nadziewane makrelą: przepis na zdrową przekąskę
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Pomidory nadziewane makrelą to wyśmienity pomysł na kolację lub przystawkę przed wykwintnym obiadem (ale już nie w okresie odchudzania). Danie nie tylko jest zdrowe, ale też pięknie prezentuje się na talerzu.
SKŁADNIKI
- 50 g makreli wędzonej
- jajko
- łyżeczka majonezu light
- łyżka szczypiorku lub dymki
- duży, twardy pomidor
- liść sałaty
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makrelę rozdrobnij widelcem, usuń ości.
- Jajko ugotowane na twardo posiekaj, dodaj do makreli. Wymieszaj z majonezem i szczypiorkiem. Przypraw do smaku.
- Pomidora umyj, osusz, odetnij czubek, wydrąż miąższ.
- Masą rybno-jajeczną napełnij pomidora, ułóż na liściu sałaty.