Pomidory nadziewane makrelą: przepis na zdrową przekąskę

miesięcznik Zdrowie
Pomidory nadziewane makrelą: przepis na zdrową przekąskę
Autor: thinkstockphotos.com Pomidory nadziewane rybnym farszem to doskonała przekąska - zdrowa i efektownie się prezentująca.
łatwy
15 min
4

Pomidory nadziewane makrelą to wyśmienity pomysł na kolację lub przystawkę przed wykwintnym obiadem (ale już nie w okresie odchudzania). Danie nie tylko jest  zdrowe, ale też pięknie prezentuje się na talerzu.

SKŁADNIKI

  • 50 g makreli wędzonej
  • jajko
  • łyżeczka majonezu light
  • łyżka szczypiorku lub dymki
  • duży, twardy pomidor
  • liść sałaty

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makrelę rozdrobnij widelcem, usuń ości.
  • Jajko ugotowane na twardo posiekaj, dodaj do makreli. Wymieszaj z majonezem i szczypiorkiem. Przypraw do smaku.
  • Pomidora umyj, osusz, odetnij czubek, wydrąż miąższ.
  • Masą rybno-jajeczną napełnij pomidora, ułóż na liściu sałaty.
miesięcznik Zdrowie