Pieczarki z patelni na ostro - znakomity dodatek do mięs

2020-04-19
Pieczarki z patelni na ostro
Autor: Shutterstock Pieczarki z patelni znakomicie smakują z dodatkiem ostrego chili.
łatwy
15 min
4

Pieczarki z patelni na ostro to niezwykle aromatyczna jarzynka, która świetnie "gra" zarówno z drobiem jak i mięsem wieprzowym. Najlepiej wybrać do jej przygotowania małe pieczarki, żeby nie było potrzeby ich krojenia, wtedy najlepiej wyglądają i najszybciej można je przygotować.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Składniki

1/2 kg pieczarek

1-2 świeże papryczki chili

skórka i sok z połowy limonki lub cytryny

sól i pieprz

2 łyżki masła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Pieczarki umyć, osączyć i osuszyć. Jeśli są duże pokroić na pół lub na ćwiartki. Papryczki umyć i posiekać.

Masło rozgrzać na patelni, wrzucić na nie pieczarki i papryczkę, chwilkę przesmażyć, po czym dodać sok i skórke z limonki.

Dusić na małym ogniu kilka minut, aż pieczarki zmiękną. Posolić i popieprzyć do smaku.