Pieczarki z patelni na ostro - znakomity dodatek do mięs

Pieczarki z patelni na ostro to niezwykle aromatyczna jarzynka, która świetnie "gra" zarówno z drobiem jak i mięsem wieprzowym. Najlepiej wybrać do jej przygotowania małe pieczarki, żeby nie było potrzeby ich krojenia, wtedy najlepiej wyglądają i najszybciej można je przygotować.
1/2 kg pieczarek
1-2 świeże papryczki chili
skórka i sok z połowy limonki lub cytryny
sól i pieprz
2 łyżki masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Pieczarki umyć, osączyć i osuszyć. Jeśli są duże pokroić na pół lub na ćwiartki. Papryczki umyć i posiekać.
Masło rozgrzać na patelni, wrzucić na nie pieczarki i papryczkę, chwilkę przesmażyć, po czym dodać sok i skórke z limonki.
Dusić na małym ogniu kilka minut, aż pieczarki zmiękną. Posolić i popieprzyć do smaku.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska