Pieczarki nadziewane kaszanką

2019-05-24
Pieczarki nadziewane kaszanką
Autor: Shutterstock Pieczarki nadziewane kaszanką można przygotować również w piekarniku.
łatwy
30 min
4

Świetna przekąska nie tylko na co dzień. Łatwa w przygotowaniu, niedroga i bardzo smaczna. Na weekend przygotuj pieczarki nadziewane kaszanką.

Składniki

10 pieczarek

2 kaszanki

2 cebule

50 g sera żółtego

sól i pieprz

1 jajko

bułka tarta

olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Pieczarki oczyścić, odciąć im ogonki. Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na oleju.

Dodać kaszankę i doprawić, dokładnie wymieszać.

Ostudzoną kaszanką napełnić pieczarki, i panierować je w rozkłóconym jajku i tartej bułce.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek