Pieczarki nadziewane kaszanką
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Świetna przekąska nie tylko na co dzień. Łatwa w przygotowaniu, niedroga i bardzo smaczna. Na weekend przygotuj pieczarki nadziewane kaszanką.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska i Anna Śmiałek
SKŁADNIKI
- 10 pieczarek
- 2 kaszanki
- 2 cebule
- 50 g sera żółtego
- sól i pieprz
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki oczyścić, odciąć im ogonki. Cebule obrać i posiekać, podsmażyć na oleju.
- Dodać kaszankę i doprawić, dokładnie wymieszać.
- Ostudzoną kaszanką napełnić pieczarki, i panierować je w rozkłóconym jajku i tartej bułce.