Pełna białka i niskokaloryczna. Ta przekąska to hit internetu

Dieta niskokaloryczna
Szukasz pełnej białka przekąski, która świetnie smakuje i pozwoli nam zgubić zbędne kilogramy? Możesz już zakończyć poszukiwania. Te roladki philly cheesesteak nie tylko wspaniale smakuje, ale również są proste do przygotowania. Mają zaledwie 315 kalorii na porcję i aż 38 gram białka.
Aromatyczna przekąska z masą białka. Przygotujesz ją w kilka minut
Szybka i prosta przekąska, którą możemy przygotować wcześniej. Znany na TikToku @aussiefitness podzielił się ciekawym przepisem na przepyszne rollsy philly cheesesteak, które świetnie sprawdzą się na każdy dzień tygodnia. Proste w przygotowaniu, a smakują wyśmienicie.
To wspaniały pomysł na drugie śniadanie, przekąskę czy kolację. Jeśli chcemy możemy je nawet zamrażać (przed pieczeniem), by móc po nie sięgnąć kiedy tylko najdzie nas na nie ochota. To naprawdę ciekawy pomysł na aromatyczne danie.
Jest to wariacja na temat klasycznej kanapki philly cheesesteak. Ta wersja ma całą masę białka i niewiele kalorii. Przy okazji jest niezwykle sycąca, dzięki czemu długo czujemy się najedzeni. To prosty i aromatyczny sposób na pyszną przekąskę.
Jeśli więc mamy ochotę na pyszną i stosunkowo zdrową przekąskę, ten przepis sprawdzi się idealnie. A z jego przygotowaniem powinien poradzić sobie każdy. To prosty sposób na aromatyczną przekąskę, która zasmakuje każdemu. Nie ma co się długo zastanawiać nad jej przygotowaniem.
SKŁADNIKI
- 1 kg wołowiny (polędwicy, zrazu, antrykotu)
- 1 czerwona cebula
- 2 papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka chili
- 85 ml sosu Worcestershire
- 80 g mozzarelli
- 12 średnich tortilli
- dodatkowo 120 g tartej mozzarelli
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wołowinę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu.
- Chowamy do zamrażarki.
- Kiedy się zmrozi, kroimy ją na cienkie plasterki.
- Cebulę kroimy w małą kostkę.
- Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę.
- Kiedy się zeszkli, dodajemy posiekany czosnek.
- Dodajemy drobno pokrojoną paprykę.
- Kiedy będzie miękka odkładamy do osobnej miseczki.
- Na tą samą patelnię wrzucamy nasze mięso.
- Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
- Dolewamy sosu Worcestershire i mieszamy.
- Smażymy, aż mięso będzie gotowe.
- Dodajemy ser i naszą paprykę.
- Całość dokładnie mieszamy.
- Na tortillę układamy nasze nadzienie i dodatkowy ser.
- Ciasno zwijamy i układany na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy w 180 stopniach przez około 8 minut.