Pasta jajeczna do naleśników, do chleba, jak u Magdy Gessler: Kuchenne Rewolucje, Miastko
2022-04-04
łatwy
10 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Pasta jajeczna jest pyszna i nadaje się nie tylko do chleba. Magda Gessler podczas Kuchennych Rewolucji w Miastku pastę jajeczną podała w naleśnikach do zupy szczawiowej. I to jest absolutnie genialny pomysł! Niby proste, a smakuje jak milion dolarów. Koniecznie wypróbujdzie jeszcze dzisiaj pasty jajecznej, które zmieniła Kawiarnię Marysieńkę w Bistro Tajemniczy Staw i to z sukcesem!
SKŁADNIKI
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki śmietany 30% lub 36%
- 2 łyżki masła
- 3 łyżeczki musztardy
- 1/3 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 szczypta majeranku
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka posiekać drobno, przecisnąć przez prasę do ziemniaków lub rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków.
- Zieleninę również drobno posiekać. Dodać do posiekanych jajek i wymieszać.
- Śmietanę wymieszać z miękkim masłem, musztardą i przyprawami. Dodać do jajek. Wymieszać.
- Jejeczną pastę spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Jajka – zdrowie w skorupce