Pasta do chleba z czerwonej fasoli - łatwy i pyszny przepis

2020-03-09
Pasta do chleba z czerwonej fasoli - łatwy i pyszny przepis
Autor: Shutterstock Zdrowa pasta do chleba, z czerwonej fasoli, do przygotowania w 5 minut
łatwy
10 min
4

Pasta do chleba z czerwonej fasoli - idealne smarowidło do pieczywa do przygotowania w 5 minut. Dla wegetarian i nie tylko - to pasta pełna błonnika, zdrowego roślinnego białka i witamin - doskonała dla każdego!

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Składniki

1 puszka czerwonej fasoli, lub podobna ilość (220g) ugotowanej

3 łyżeczki koncentratu pomidorowego

1 pęczek szczypiorku, szczypioru lub 1 średnia cebula

½ łyżeczki wędzonej papryki

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Fasolę porządnie opłukać z zalewy i przełożyć do głębokiej miski.

Widelcem ugnieść fasolę na gładką masę, można też zrobić to blenderem. W przypadku gotowanej fasoli można dodać odrobinę wody, aby fasola nabrała konsystencji pasty.

Dodać przecier pomidorowy, posiekaną cebulkę lub szczypiorek, a następnie paprykę wędzona.

Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe!

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE