Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Smaczna, łatwa i pomysłowa przekąska, która znika z talerza w kilka chwil. Chrupkie i delikatne ciasto francuskie wypełnione po brzegi pastą szynkową z ostrą nutą wasabi i pachnącą koperkiem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 1 łyżka sezamu
- Farsz:
- 200 g szynki
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka wasabi
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto pokroić na paski i dość ściśle nawinąć na foremki do rurek.
- Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką.
- Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C. na 15 min.
- Składniki farszu zblendować na pastę. Napełnić nią wystudzone paluszki.