Ostra pasta serowa z orzechami - pyszna symfonia smaków
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Ostra pasta serowa to ciekawe połączenie smaków - kwaskowatego twarogu, ostrych przypraw i słodkich rodzynek. A wszystko wzbogacone smakiem i chrupkością orzechów włoskich. Po prostu zdrowo i pysznie!
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 25 dag twarogu
- 10 dag gęstego majonezu
- 10 dag drobniutko posiekanych orzechów włoskich
- 5 dag rodzynek
- 6 kropli sosu tabasco
- ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć na sitku.
- Twaróg dokładnie utrzeć z solą, pieprzem, sosem tabasco i majonezem.
- Połączyć z rodzynkami i drobno posiekanymi orzechami.