Nadziewana ciabatta z grilla
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Grill to nie tylko dobrze wypieczone mięsa. Doskonale udają się na nim np. kanapki. Proponujemy niezwykle smakowitą ciabattę z szynką, pomidorem i mozarellą. Dowiedz się jak zrobić grillowaną ciabattę nadziewaną szynką i serem!
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciabatty gęsto ponacinać.
- Pomidory i mozzarellę pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem.
- W każde nacięcie ciabatty włożyć po 1 plasterku pomidora, mozzarelli, szynki i po 2-3 listki bazylii.
- Czosnek rozgnieść, wymieszać z oliwą i pozostałą (posiekaną) bazylią.
- Chlebek ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej, skropić go oliwą z czosnkiem.
- Zawinąć i grillować przez ok. 4 minuty z każdej strony.