Na drugie śniadanie wybierz tortillę na słodko. Wystarczy kilka minut, żeby była gotowa

Na drugie śniadanie wybierz tortillę na słodko. Wystarczy kilka minut, żeby była gotowa
Autor: Shutterstock.com Na drugie śniadanie wybierz tortillę na słodko. Wystarczy kilka minut, żeby była gotowa
łatwy
5 min
1

Dieta wegetariańska

Na drugie śniadanie przygotuj sobie prostego wrapa na słodko. Tortilla z owocami oraz masłem orzechowym to idealny sposób na słodką przekąskę w trakcie pracy czy szkoły. Przygotujesz ją w niecałe pół godziny, a będzie świetnie smakowała za każdym razem.

Pyszne tortille na słodko to idealny sposób na ciekawe drugie śniadanie. Świetnie smakują, są proste w przygotowaniu i nie trzeba ich ani smażyć, ani piec czy gotować. Ten przepyszny lunch zajmie nam w przygotowaniu zaledwie kilka minut, a zawsze będzie wspaniale smakować.

Dopasuj przepis pod siebie. Zmieniaj, zamieniaj i dodawaj

Co najlepsze, jest on całkowicie elastyczny. Podany wyżej przepis można traktować całkowicie jako punkt zaczepienia i przygotować całkowicie inną słodką tortillę. Zamiast masła orzechowego możemy użyć na przykład dżemu lub zwykłego masła. 

Co więcej, jako dodatków możemy użyć na przykład daktyli, rodzynek, bananów czy żurawiny. To naprawdę zależy wyłącznie od tego, na co mamy ochotę i co znajdziemy w swojej kuchni. 

Szukaj dobrej granoli. Im krótszy skład, tym lepiej

Jeśli chodzi o granolę, to bez problemu znajdziemy ją w większości sklepów. Podkreślamy jednak, by uważnie patrzeć na składy umieszczone na etykiecie opakowań. Jeśli chcemy, by nasz lunch był nie tylko pyszny, ale również zdrowy, powinniśmy szukać tych produktów z jak najprostszym składem. Bez zagęszczaczy, barwników i różnych konserwantów.

SKŁADNIKI

  • 2 tortille
  • 150 g masła orzechowego
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki borówek
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki płatków granola

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Każdą tortillę smarujemy masłem orzechowym.
  • Jabłko kroimy w cienkie słupki.
  • Rozkładamy na tortilli i posypujemy borówkami, granolą i cynamonem.
  • Tortillę zawijamy w rulon i przekrawamy na pół.
Jak zrobić domową TORTILLĘ pszenną? Zobacz wideo Beszamel.pl
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej