Kapusta pak-choi smazona na chrupko z migdałami
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Potrawa ta przypomina sałatkę z wodorostów na chrupko, jednak jej głównym składnikiem nie są wodne rośliny a chińska kapusta pak-choi. Jak usmażyć kapustę na chrupko? Podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Liście kapusty przebrać, umyć pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osuszyć. Posiekać na cienkie paski.
- W woki rozgrzać bardzo mocno olej. Kiedy zacznie parować, zmniejszyć ogień i wrzucić pokrojoną kapustę.
- Smażyć ok. 2-3 min., do momentu, aż listki staną się chrupkie. Wyjąć z oleju i osączyć na papierowym ręczniku.
- Do woka wrzucić migdały i smażyć 20-30 sekund, wyjąć i osączyć z tłuszczu.
- Kapustę posypać solą, cukrem i cynamonem, a następnie wymieszać z migdałami. Podawać od razu po przygotowaniu.