Gruszki nadziewane sałatką z resztek pieczonego kurczaka i migdałów
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Z resztek pieczonego kurczaka można przygotować pyszną i wykwintną przekąskę lub przystawkę na przyjęcie. Sprawdzi się na sylwestrową imprezę lub karnawałowe party w małym lub większym gronie.
SKŁADNIKI
- 4 gruszki
- kawałek selera
- 2 łyżki tartego żółtego sera
- 2 łyżki pokrojonego w kostkę kurczaka
- 1 łyżka siekanych migdałów
- sok z cytryny
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Gruszki umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
- Wydrążyć miąższ pozostawiając ok 1-cm ścianki, miąższ posiekać.
- Selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z posiekaną gruszka i skropić sokiem z cytryny.
- Dodać posiekane migdały, tarty ser i mięso, wymieszać z majonezem.
- Przyprawić sola i pieprzem. Sałatką nadziać połówki gruszek. Podawać na sałacie.