Gotowany seler naciowy podawany z prażoną bułką tartą
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Selera naciowego można przygotować w taki sam sposób jak robimy gotowanego kalafiora. Wystarczy obgotować go w osolonej wodzie i podać z tartą bułką. Smakuje świetnie.
SKŁADNIKI
- 1 seler naciowy
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki tartej bułki
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Selera umyć i pokroić w plastry lub kawałki o długości 4-5 cm.
- Zagotować wodę, osolić ją i na wrzątek wrzucić pokrojone łodygi selera. Gotować 10 minut na średnim ogniu.
- Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, następnie dodać do niej masło i wymieszać..
- Odcedzonego z wody selera polać bułką z masłem. Od razu podawać.