Gorące kanapki z chorizo i papryką - sycąca przekąska po hiszpańsku
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Kanapki na ciepło to fantastyczny wynalazek. Są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele zachodu za to smakują obłędnie. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, ja dziś polecam zapiekanki w hiszpańskim stylu - z ostrym chorizo i słodką papryką.
SKŁADNIKI
- 2 bułki podłużne
- 8 niezbyt cienkich plastrów chorizo
- kolorowa papryka
- 3 łyżki tartego żółtego sera
- masło
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Bułki naciąć wzdłuż na szczycie, do 2/3 głębokości. Włożyć do środka nieco masła lub skropić oliwą.
- Ułożyć plasterki chorizo i paprykę pokrojoną w niedużą kostkę. Przyprawić wg upodobań.
- Na wierzch rozłożyć nieco tartego żółtego sera.t. Zapiekać 20 min temperaturze 180 st.C.