Gorące kanapki z chorizo i papryką - sycąca przekąska po hiszpańsku

Gorące łódeczki z chorizo i papryką
Autor: Shutterstock Gorące łódeczki z chorizo i papryką to pyszne kanapki na ciepło.
łatwy
10 min
4

Kanapki na ciepło to fantastyczny wynalazek. Są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele zachodu za to smakują obłędnie. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, ja dziś polecam zapiekanki w hiszpańskim stylu - z ostrym chorizo i słodką papryką.

SKŁADNIKI

  • 2 bułki podłużne
  • 8 niezbyt cienkich plastrów chorizo
  • kolorowa papryka
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • masło
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Bułki naciąć wzdłuż na szczycie, do 2/3 głębokości. Włożyć do środka nieco masła lub skropić oliwą.
  • Ułożyć plasterki chorizo i paprykę pokrojoną w niedużą kostkę. Przyprawić wg upodobań.
  • Na wierzch rozłożyć nieco tartego żółtego sera.t. Zapiekać 20 min  temperaturze 180 st.C.
  •  
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek kulinarnych "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Miłośniczka dobrej kuchni i prostych przepisów. Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z …

więcej