Awokado z krewetkami: lekkie danie na sylwestrową noc
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Awokado z krewetkami - ta oryginalna i atrakcyjna potrawa na pewno zadowoli najdelikatniejsze podniebienia sylwestrowych gości! Danie wybornie smakuje z bagietką i schłodzonym białym winem.
Sprawdź także:Sałatka z kozim serem, Paella z owocami morza oraz Zielone masło z Cypru
Sprawdź także>>> Menu na sylwestra: szybkie finger food czy wyszukane dania na ciepło?
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Awokado przekrój, delikatnie wyjmij pestkę, skrop obficie cytryną, by owoc nie sczerniał.
- W miseczce przygotuj farsz: krewetki odsącz, wymieszaj z majonezem, dodaj kieliszek koniaku oraz po szczypcie soli i pieprzu.
- Farszem wypełnij w awokado miejsce po pestce. Wierzch udekoruj natką.