5-minutowy lunch, który rozkocha każdego. To połączenie gra idealnie

Dieta wegetariańska
Przepyszna kanapka, która zaskoczy swoim połączeniem smaków. W niej łączymy kremowy ser brie z charakterystycznym smakiem jeżyn. To idealny pomysł na szybki lunch lub kolację. Jej przygotowanie jest niezwykle poste i każdy sobie z nim poradzi.
Przepyszna kanapka gotowa w zaledwie kilka minut. Jej smak może zaskoczyć
Pyszna i prosta kanapka z brie i dżemem z jeżyn to idealny sposób na szybką przekąskę, ciekawą kolację czy przepyszny lunch do pracy, czy szkoły. Przygotujemy ją w kilka chwil, a jej smak szybko znajdzie miejsce w naszym sercu. To idealne połączenie kremowości i słodko-kwaśnego smaku jeżyn.
To przepyszny sposób na posiłek na ciepło, który nie potrzebuje dużo czasu na przygotowanie. Połączenie dżemu jeżynowego z rozmarynem, który ma mocny i wyrazisty smak oraz lekko ostrawej musztardy francuskiej daje nam niezapomniany smak, który idealnie komplementuje kremowy ser brie.
Ta kanapka z pewnością najlepiej smakuje kiedy podawana jest na ciepło. Wówczas jest ona idealnie chrupiąca z zewnątrz, a delikatna w środku, a ser idealnie się ciągnie dając nam naprawdę wspaniałe danie, które będzie gotowe w zaledwie 5 minut.
Choć przepis jest na jedną kanapkę, to polecamy przygotować więcej, ponieważ kiedy rodzina zobaczy czym się zajadamy z pewnością również będą chcieli spróbować naszego dania. Lepiej więc się zabezpieczyć i przygotować więcej.
SKŁADNIKI
- 1 łyżka dżemu jeżynowego
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 2 kromki chleba
- 3 plastry sera brie
- masło
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W miseczce mieszamy ze sobą dżem jeżynowy, musztardę i drobno posiekany rozmaryn.
- Nakładamy dżem na chleb, na nim kładziemy brie i całość zamykamy drugą kromką chleba.
- Na patelni rozpuszczamy nieco masła.
- Zewnętrzne strony chleba smarujemy masłem.
- Smażymy z obu stron, aż chleb będzie złotobrązowy.