Zapiekanka szparagowa z jajkiem i botwinką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2020-04-24
Dietosfera
Zapiekanka szparagowa z jajkiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Zapiekanka szparagowa z jajkiem najlepiej smakuje wiosną.
łatwy
30 min
4

Zapiekanka szparagowa z jajkiem to idealne obiad na letni sezon. Podany przepis pochodzi z menu programu beszamel.pl DIETETYCZNIE i został przygotowany dla nas przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Jedna porcja ma 300 kcal.

Sprawdź przepisy na dania z botwiny i szparagów:

Botwinka po staropolsku: przepis na zupę z młodych buraków

Chłodnik na botwince - przepis Ewy Wachowicz

Sałatka z botwinki - sprawdzony przepis

Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis

Pierogi z botwinką: wiosenny przepis

30 przepisów na szparagi

Składniki

2 garście liści botwinki

6 szparagów

2 jajka

1 łyżka startego twardego sera typu parmezan

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy/oleju

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Botwinkę posiekać na mniejsze liście. Szparagi umyć i pokroić na 2-3 cm kawałki.

Czosnek rozdrobnić na prasce. W misce wymieszać składniki z oliwą i jajkiem (oprócz sera). Doprawić.

Przełożyć wszystko do małego żaroodpornego naczynia. Posypać danie serem i piec około 20 min w temp. 180 stopni Celsjusza.

Dietosfera