Zapiekanka szparagowa z jajkiem i botwinką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-05-13
łatwy
30 min
4
Zapiekanka szparagowa z jajkiem to idealne obiad na letni sezon. Podany przepis pochodzi z menu programu beszamel.pl DIETETYCZNIE i został przygotowany dla nas przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Jedna porcja ma 300 kcal.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Botwinkę posiekać na mniejsze liście. Szparagi umyć i pokroić na 2-3 cm kawałki.
- Czosnek rozdrobnić na prasce. W misce wymieszać składniki z oliwą i jajkiem (oprócz sera). Doprawić.
- Przełożyć wszystko do małego żaroodpornego naczynia. Posypać danie serem i piec około 20 min w temp. 180 stopni Celsjusza.
Botwina a boćwina: czy to to samo? Czym się różni botwina od boćwiny?
Sprawdź przepisy na dania z botwiny i szparagów:
Botwinka po staropolsku: przepis na zupę z młodych buraków
Chłodnik na botwince - przepis Ewy Wachowicz
Sałatka z botwinki - sprawdzony przepis
Gołąbki z liści botwinki z grzybowym nadzieniem - oryginalny przepis