Szejk kolagenowy od Jennifer Lopez. Odejmuje lat i smakuje obłędnie

koktajl kolagenowy JLo
Autor: Shutterstock, Instagram JLo Ulubiony szejk kolagenowy Jennifer Lopez. Koktajl działa odmładzająco i regenerująco.
łatwy
5 min
1

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Aż trudno uwierzyć, że Jennifer Lopez ma 53 lata. Świetna figura oraz piękna i gładka skóra to zasługa nie tylko ćwiczeń i odpowiednich kosmetyków. Za super wygląd artystki odpowiada także zdrowa dieta. Jednym z jej elementów jest szejk z dodatkiem kolagenu, który JLo pije raz dziennie. Na łamach magazynu „People” podzieliła się przepisem.

Szejk kolagenowy Jennifer Lopez

Koktajl jest nie tylko smakowity, ale i pełen zdrowia. Dostarcza witaminy i cennych substancji odżywczych, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu. To źródło protein, błonnika i kwasów omega-3. Szejk jest bezglutenowy i sycący, dlatego może zastąpić jeden z posiłków w ciągu dnia. Ma działanie regenerujące, więc można go stosować po treningu. Koktajl kolagenowy warto pić codziennie, aby efekty przyszły jak najszybciej.

Jak zrobić szejk Jennifer Lopez?

Szejk przyrządza się z mleka ryżowego, banana, szpinaku i masła migdałowego. Obowiązkowymi składnikami zdrowego smoothie JLo są także odżywka białkowa oraz sproszkowany kolagen. To właśnie ten produkt jest sekretem koktajlu. Według badań naukowych spożywanie kolagenu redukuje oznaki starzenia, cellulit i uelastycznia skórę.

Przepis na szejk Jennifer Lopez

  • Przepis na ulubiony koktajl kolagenowy JLo robi się bardzo prosto.To tylko jeden łatwy krok.
  • Składniki wystarczy zmiksować w blenderze, więc czas przygotowania to kilka chwil. Trzeba jednak pamiętać, aby wcześniej zamrozić kawałki banana.
  • Kolagen w proszku jest dostępny w aptekach, drogeriach i sklepach internetowych.
  • Masło migdałowe można zamienić na tradycyjne masło orzechowe, które dodatkowo dostarczy porcję witaminy E znanej ze swoich przeciwstarzeniowych właściwości.

SKŁADNIKI

  • 1 niepełna szklanka mleka ryżowego
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 mrożony banan
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1 łyżka odżywki białkowej
  • 1 porcja sproszkowanego kolagenu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do blendera przełożyć umyty i osuszony szpinak. Dodać pokrojonego na kawałki banana, masło migdałowe, odżywkę białkową i kolagen w proszku. Wlać mleko ryżowe.
  • Składniki zmiksować na gładki koktajl.
  • Przelać do szklanki i wypić od razu.
SZPINAK: Czy warto go jeść? Co można zrobić ze szpinaku?
Anna Szulc-Górska
więcej