Kolagenowy shake od Jennifer Lopez – sekret młodzieńczego wyglądu i obłędnego smaku!

koktajl kolagenowy JLo
Autor: Instagram JLo, Shutterstock Ulubiony szejk kolagenowy Jennifer Lopez. Koktajl działa odmładzająco i regenerująco.
łatwy
5 min
1

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Trudno uwierzyć, że Jennifer Lopez ma już 55 lat! Jej zachwycająca figura i promienna, gładka skóra to nie tylko efekt ćwiczeń i starannie dobranych kosmetyków, ale także zdrowej diety. Jednym z jej sekretnych rytuałów jest codzienny szejk z dodatkiem kolagenu, który wspiera młodzieńczy wygląd. Gwiazda podzieliła się swoim przepisem na łamach magazynu „People” – teraz i Ty możesz wypróbować jej sposób na piękno od środka!

Szejk kolagenowy Jennifer Lopez

Koktajl jest nie tylko smakowity, ale i pełen zdrowia. Dostarcza witaminy i cennych substancji odżywczych, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu. To źródło protein, błonnika i kwasów omega-3. Szejk jest bezglutenowy i sycący, dlatego może zastąpić jeden z posiłków w ciągu dnia. Ma działanie regenerujące, więc można go stosować po treningu. Koktajl kolagenowy warto pić codziennie, aby efekty przyszły jak najszybciej.

Jak zrobić szejk Jennifer Lopez?

Szejk przyrządza się z mleka ryżowego, banana, szpinaku i masła migdałowego. Obowiązkowymi składnikami zdrowego smoothie JLo są także odżywka białkowa oraz sproszkowany kolagen. To właśnie ten produkt jest sekretem koktajlu. Według badań naukowych spożywanie kolagenu redukuje oznaki starzenia, cellulit i uelastycznia skórę.

Przepis na szejk Jennifer Lopez

  • Przepis na ulubiony koktajl kolagenowy JLo robi się bardzo prosto.To tylko jeden łatwy krok.
  • Składniki wystarczy zmiksować w blenderze, więc czas przygotowania to kilka chwil. Trzeba jednak pamiętać, aby wcześniej zamrozić kawałki banana.
  • Kolagen w proszku jest dostępny w aptekach, drogeriach i sklepach internetowych.
  • Masło migdałowe można zamienić na tradycyjne masło orzechowe, które dodatkowo dostarczy porcję witaminy E znanej ze swoich przeciwstarzeniowych właściwości.

SKŁADNIKI

  • 1 niepełna szklanka mleka ryżowego
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 mrożony banan
  • 2 łyżki masła migdałowego
  • 1 łyżka odżywki białkowej
  • 1 porcja sproszkowanego kolagenu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do blendera przełożyć umyty i osuszony szpinak. Dodać pokrojonego na kawałki banana, masło migdałowe, odżywkę białkową i kolagen w proszku. Wlać mleko ryżowe.
  • Składniki zmiksować na gładki koktajl.
  • Przelać do szklanki i wypić od razu.
SZPINAK: Czy warto go jeść? Co można zrobić ze szpinaku?
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej