Szejk kolagenowy od Jennifer Lopez. Odejmuje lat i smakuje obłędnie
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Aż trudno uwierzyć, że Jennifer Lopez ma 53 lata. Świetna figura oraz piękna i gładka skóra to zasługa nie tylko ćwiczeń i odpowiednich kosmetyków. Za super wygląd artystki odpowiada także zdrowa dieta. Jednym z jej elementów jest szejk z dodatkiem kolagenu, który JLo pije raz dziennie. Na łamach magazynu „People” podzieliła się przepisem.
Szejk kolagenowy Jennifer Lopez
Koktajl jest nie tylko smakowity, ale i pełen zdrowia. Dostarcza witaminy i cennych substancji odżywczych, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu. To źródło protein, błonnika i kwasów omega-3. Szejk jest bezglutenowy i sycący, dlatego może zastąpić jeden z posiłków w ciągu dnia. Ma działanie regenerujące, więc można go stosować po treningu. Koktajl kolagenowy warto pić codziennie, aby efekty przyszły jak najszybciej.
Jak zrobić szejk Jennifer Lopez?
Szejk przyrządza się z mleka ryżowego, banana, szpinaku i masła migdałowego. Obowiązkowymi składnikami zdrowego smoothie JLo są także odżywka białkowa oraz sproszkowany kolagen. To właśnie ten produkt jest sekretem koktajlu. Według badań naukowych spożywanie kolagenu redukuje oznaki starzenia, cellulit i uelastycznia skórę.
Przepis na szejk Jennifer Lopez
- Przepis na ulubiony koktajl kolagenowy JLo robi się bardzo prosto.To tylko jeden łatwy krok.
- Składniki wystarczy zmiksować w blenderze, więc czas przygotowania to kilka chwil. Trzeba jednak pamiętać, aby wcześniej zamrozić kawałki banana.
- Kolagen w proszku jest dostępny w aptekach, drogeriach i sklepach internetowych.
- Masło migdałowe można zamienić na tradycyjne masło orzechowe, które dodatkowo dostarczy porcję witaminy E znanej ze swoich przeciwstarzeniowych właściwości.
SKŁADNIKI
- 1 niepełna szklanka mleka ryżowego
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1 mrożony banan
- 2 łyżki masła migdałowego
- 1 łyżka odżywki białkowej
- 1 porcja sproszkowanego kolagenu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Do blendera przełożyć umyty i osuszony szpinak. Dodać pokrojonego na kawałki banana, masło migdałowe, odżywkę białkową i kolagen w proszku. Wlać mleko ryżowe.
- Składniki zmiksować na gładki koktajl.
- Przelać do szklanki i wypić od razu.