Znakomita nalewka na pigwie i jabłkach z rodzynkami
2021-11-04
łatwy
40 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Oto kolejna wariacja na temat popularnej pigwówki. W tej wersji kwaskowy smak pigwy zostaje wydobyty dzięki delikatnej słodyczy jabłek i rodzynek. Zrób nalewkę na pigwie i jabłkach i rozkoszuj się jej cudownym aromatem w chłodne wieczory.
Przepisy na inne pyszne nalewki znajdziecie w wydanej pod patronatem Beszamel.pl przez wydawnictwo HARDE książce Anny Szubińskiej "Nalewki. Natura zamknięta w butelce". Poradnik do nabycia w księgarniach i naszym sklepie wiemiwybieram.pl.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pigwę umyć, pokroić pozbyć się ziaren, podobnie zrobić z jabłkami.
- Do owoców dodać rodzynki, całość zalać alkoholem i odstawić na 6 tygodni.
- Następnie zlać płyn a owoce zasypać cukrem i odstawić na 3 tygodnie.
- Słodki sok dodać do wcześniej zlanego alkoholu w proporcjach wg uznania, wymieszać i zabutelkować.
Nalewki domowe