Nalewka czereśniowa na rumie
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Nalewka czereśniowa na rumie jest słodka i niezbyt mocna, a jednocześnie kipi bukietem aromatów, pochodzących nie tylko z owoców, ale także z przypraw i ciemnego rumu. Pasuje znakomicie do popołudniowej kawy.
Przepisy na pyszne nalewki znajdziecie w wydanej pod patronatem Beszamel.pl przez wydawnictwo HARDE książce Anny Szubińskiej "Nalewki. Natura zamknięta w butelce". Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.
Polecamy przepisy na:
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czereśnie umyj, osusz i wydryluj, wrzuć do słoja, dodaj cukier oraz przyprawy i zalej rumem.
- Pozostaw w chłodnym, ciemnym miejscu przez 4 miesiące, a następnie przefiltruj i zabutelkuj.
- Odstaw na kolejne 3 miesiące, aby dojrzała.