Mus z awokado
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Owies dawniej był podstawą diety człowieka, dziś jedzą go głównie... konie. Pora przywrócić mu należyte miejsce na naszych stołach. Ma bowiem wyjątkowe właściwości prozdrowotne: obniża poziom cholesterolu, wspiera układ odpornościowy oraz serce, łagodzi astmę u dzieci. I można go jeść nie tylko w postaci owsianki! Nasza propozycja to mus z awokado na początek.
SKŁADNIKI
- 2 duże awokado
- 150 g gładkiego serka białego (najlepiej chudego)
- 4 łyżki płatków owsianych
- duża łyżka miodu
- 3 łyżki niesolonych pistacji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- 3 łyżki płatków owsianych wymieszaj z 70 ml wody i odstaw na 20 minut do zmięknięcia. Awokado obierz, usuń pestkę, miąższ zmiksuj z namoczonymi płatkami, serkiem, miodem i pistacjami (odłóż kilka do dekoracji).
- Przelej do szklanek i oprósz pozostałymi płatkami owsianymi i pokruszonymi pistacjami.
- Przepis pochodzi z książki „Kasze, płatki, otręby”, którą kupisz w salonikach prasowych i na stronie:www.sklep.grupazpr.pl, w zakładce SuperLife, Biuro Obsługi Klienta: tel. 22 59 05 555 (w godzinach 9.00–17.00).