Domowe krówki z nutelli, czekolady i mleka skondensowanego: tylko 3 składniki, a tyle radości!

2021-03-29
Domowe krówki z nutelli, czekolady i mleka skondensowanego: tylko 3 składniki, a tyle radości!
Autor: Shutterstock Czekoladowe krówki, które rozpływają się w ustach
łatwy
30 min
4

Domowe słodycze zawsze cieszą się powodzeniem. Dlatego warto wypróbować przepis na miękkie i rozpływające się w ustach krówki z nutelli i czekolady. Rozkosznie słodkie i pyszne krówki wzbudza wiele radości. 

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 350 g mlecznej czekolady, czyli 3,5 tabliczki
  • 150 g nutelli lub innego czekoladowo-orzechowego kremu do smarowania
  • 150 g mleka skondensowanego słodzonego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czekoladę posiekać, stopić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.
  • Do rozpuszczonej czekolady dodać nutellę, wymieszać dokładnie.
  • Następnie dodać skondensowane mleko i ponownie wymieszać.
  • Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Wstawić do lodówki, chłodzić przez 2 godziny.
  • Wyjąć i pokroić w kostkę.