Domowe krówki z nutelli, czekolady i mleka skondensowanego: tylko 3 składniki, a tyle radości!
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Domowe słodycze zawsze cieszą się powodzeniem. Dlatego warto wypróbować przepis na miękkie i rozpływające się w ustach krówki z nutelli i czekolady. Rozkosznie słodkie i pyszne krówki wzbudza wiele radości.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 350 g mlecznej czekolady, czyli 3,5 tabliczki
- 150 g nutelli lub innego czekoladowo-orzechowego kremu do smarowania
- 150 g mleka skondensowanego słodzonego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Czekoladę posiekać, stopić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.
- Do rozpuszczonej czekolady dodać nutellę, wymieszać dokładnie.
- Następnie dodać skondensowane mleko i ponownie wymieszać.
- Masę przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawić do lodówki, chłodzić przez 2 godziny.
- Wyjąć i pokroić w kostkę.