Karp na Wigilię - przepis według Ewy Wachowicz

Karp na Wigilię - przepis według Ewy Wachowicz
Autor: Shutterstock Karp na Wigilię według przepisu Ewy Wachowicz jest niezwykle smakowity i aromatyczny
średni
30 min
4

Karp to na stole wigilijnym danie obowiązkowe. Zobacz, jak przyrządzić tę rybę według przepisu Ewy Wachowicz. Jej przepisy  cieszą się niesłabnącą popularnością, bo  doskonale trafiają w nasze gusta.

Czytaj także: Jak smażyć karpia z chrupiącą skórką? oraz Przepis na karpia smażonego w chrzanowej panierce

Sprawdź także >>> Karp zapiekany w śmietanie

SKŁADNIKI

  • 2 karpie
  • mąka
  • oliwa i masło do smażenia
  • cebula do przełożenia ryby

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Karpie dzień przed Wigilią podziel na dzwonka.
  • Włóż do miski, przełóż cebulą i odstaw na noc w chłodne miejsce.
  • W Wigilię rybę wyjmij z cebuli, posól do smaku, obtocz w mące i usmaż z obu stron na oliwie z dodatkiem masła.