Bez oleju i długiego przygotowania. Ta ryba idealnie sprawdzi się na każdy dzień tygodnia

Bez oleju i długiego przygotowania. Te ryba idealnie sprawdzi się na każdy dzień tygodnia
Autor: Shutterstock.com Bez oleju i długiego przygotowania. Te ryba idealnie sprawdzi się na każdy dzień tygodnia
łatwy
10 min
2

Dieta niskokaloryczna

Ryba na parze w Tajskim stylu to prosty pomysł na ciekawy obiad. Wystarczy kilka składników, by przygotować ten niezwykle aromatyczny posiłek, który sprawdzi się każdego dnia tygodnia. Nie ma co się zastanawiać. Te pyszne filety podbijają serca.

Aromatyczna ryba w tajskim stylu. Zasmakuje całej rodzinie

Pyszna, aromatyczna i prosta w przygotowaniu ryba po tajsku to świetny sposób na ciekawy posiłek. Wystarczy kilka składników, by ją przygotować. To naprawdę niezwykły sposób na przygotowanie ryby, który świetnie zmieni trochę naszą rutynę.

A co najlepsze? Przygotowanie jej jest szybkie i proste. Nasze filety wychodzą lekko pikantne, pełne smaku i aromatu. Co może być również atrakcyjne, przygotowujemy je na parze, dzięki czemu nie używamy nawet odrobiny oleju do ich przygotowania. 

Naszą rybę możemy podawać z najróżniejszymi dodatkami, ale najlepiej będzie z pewnością smakowała z ryżem jaśminowym. To wspaniały pomysł nie tylko na obiad w tygodniu, ale również jako obiad dla dwojga. Ta rybka jest pełna aromatów, a nie trzeba nad nią spędzić dużej ilości czasu.

Jeśli szukamy prostego przepisu na ciekawy posiłek - ten sprawdzi się idealnie. Wystarczy kilka chwil i proste składniki, by przygotować danie, które zasmakuje każdemu i będzie stanowiło ciekawą przerwę od rutyny. 

SKŁADNIKI

  • 280 g ryby
  • 2,5 cm korzenia imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka jalapeno
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 3 małe pak choi
  • 2 łyżki sosu sojowego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Filety układamy na foli aluminiowej.
  • Posypujemy je z obu stron startym imbirem i skórką z limonki, posiekanym czosnkiem oraz jalapeno.
  • Skraplamy je sokiem z limonki.
  • Dookoła układamy kawałki pak choi.
  • Sałatę polewamy sosem sojowym.
  • Luźno zamykamy folię, tworząc kieszonkę.
  • Gotujemy na parze około 15 minut.
Jak zrobić rybę w galarecie?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej