Schabowe i kotlety

W każdą niedzielę w wielu polskich domach zwinny tłuczek wprawiany jest w ruch. A później cieniutkie, panierowane, usmażone na smalcu kotlety schabowe trafiają na talerze. Schab to mięso szlachetne i pełne możliwości. Świetnie sprawdza się w wersji zapiekanej czy faszerowanej. Ponadto jest niskokaloryczne, bo dodający smaku tłuszczyk trzyma się tylko na krawędziach.

Schabowe i kotlety

Schabowe i kotlety wszystkie przepisy

Filtry

CZAS

PORCJA DLA

OCENA

TRUDNOŚĆ

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym - zakochasz się na zabój!

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym - zakochasz się na zabój!

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym to pyszny sposób na przygotowanie piersi z kurczaka. Zasmakuje zwłaszcza dzieciom. Niewielkie kotleciki rumiane i chrupiące z wierzchu, a soczyste w środku to po prostu świetne danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem

Panierowane kotlety z piersi kurczaka zapieczone pod pomidorowym sosem

Panierowane kotlety z piersi kurczaka uwielbiamy wszyscy. Dzięki pieczeniu w panierce kotlety są jeszcze bardziej soczyste. Można to danie urozmaicić i zapiec drobiowe a la schabowe pod pomidorowym sosem z serem mozzarella. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Miodowe kotlety wieprzowe z piekarnika

Miodowe kotlety wieprzowe z piekarnika

Pyszne, rozpływające eis w ustach, soczyste kotlety wieprzowe w miodowo-rozmarynowym sosie smakują obłędnie. najlepiej podać je z ziemniakami z wody i mieszanką świeżych sałat lub bukietem gotowanych warzyw.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne

Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne

Ten schabowy różni się od tradycyjnego jedynie panierką, jednak zmiana choć niewielka, jest naprawdę istotna. Panierka z płatków osianych jest zdecydowanie zdrowsza niż ta z tartej bułki, a poza tym jest cudownie chrupiąca.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pierś kurczaka marynowana w żółtkach: niewiarygodny przepis na soczyste stripsy

Pierś kurczaka marynowana w żółtkach: niewiarygodny przepis na soczyste stripsy

Niewiarygodne! Mięso z piersi kurczaka zamarynowane w świeżych żółtkach jaja kurzego po usmażeniu jest delikatne i kruche. Soczyste kąski przypadną do gustu każdemu smakoszowi. Wystarczą 2 banalne składniki: jajka i mąka ziemniaczana, żeby pierś kurczaka smakowała absolutnie genialnie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Rozkoszne roladki z szynki wieprzowej nadziewane szpinakiem

Rozkoszne roladki z szynki wieprzowej nadziewane szpinakiem

Roladki z szynki wieprzowej nadziewane szpinakiem są tak łatwe do przygotowania, że można zrobić je nawet w dzień powszedni. Soczyste mięso, pyszne nadzienie i panierka, która nie ma sobie równych. Rozkosznie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Kotlety z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Kotlety z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Kotlety z białej kiełbasy z sosem chrzanowym smakują bardzo dobrze, a są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. To pomysł na obiad do zrobienia w kilka chwil. Świetnie smakują z kasza lub ryżem.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 35 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Kotlety drobiowe w paprykowej panierce - pokocha je cała rodzina

Kotlety drobiowe w paprykowej panierce - pokocha je cała rodzina

Kotlety drobiowe w paprykowej panierce uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Kotlety są mięciutkie i soczyste, paprykowa panierka dodaje piersi z kurczaka charakteru, ale nie jest ostra. Tak przygotowane kotlety to smakowite i niedrogie danie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Tomasz Jakubiak poleca: Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami

Tomasz Jakubiak poleca: Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami

Soczyste mięso, doskonały sos i ziemniaki, które nie mają sobie równych - domowe jedzenie można wznieść na wyżyny sztuki kulinarnej. Smażony bryzol wołowy w chrupiącej panierce ze smażonymi ziemniakami i mirabelkowym chrzanem to jeden z genialnych przepisów jakie prezentuje Tomasz Jakubiak w swoim programie „Sztuka mięsa”. Trzeci sezon programu można oglądać na TVN Style.   

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pikantne sznycle pieczone z grzybami i warzywami: zapiekanka, która uzależnia

Pikantne sznycle pieczone z grzybami i warzywami: zapiekanka, która uzależnia

Pikantne sznycle z grzybami i warzywami  nie wymagają smażenia. Właściwie trzeba usmażyć i udusić warzywa, które przykryją surowe kotlety. Tak przygotowaną blachę lub brytfannę wystarczy wstawić do piekarnika i gotowe! Ta zapiekanka uzależnia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 18