Rodzina ma ochotę na pierogi ruskie a ty nie masz czasu? Pomogą w tym te kotlety

Dieta wegetariańska
Pierogi ruskie z pewnością są jednymi z ulubionych w naszym kraju. Nie każdy ma jednak czas, ochotę czy umiejętności, by przygotowywać je za każdym razem kiedy najdzie nas na nie ochota. Na szczęście jest pewien sposób, by szybko móc poczuć swoje ulubione smaki. Wystarczy przygotować kotlety ruskie.
Kotlety zamiast pierogów. To idealny pomysł na obiad
Pierogi ruskie cieszą się ogromną popularnością wśród Polaków. Ich smak i prostota szybko podbiły serca. Niestety, lepienie pierogów to dość długie i nużące zajęcie. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że można się rozkoszować ulubionym smakiem bez konieczności wielogodzinnego lepienia pierogów.
Wystarczy sięgnąć po przepis na kotlety ruskie, które są szybkim, prostym i przede wszystkim przepysznym sposobem na wspaniały obiad, który ucieszy każdego domownika.
Sekret tkwi w przyprawie. Idealnie będzie się komponować
Przepis na te kotlety jest dokładnie taki sam, jak na farsz do pierogów ruskich, z tym że będzie trzeba obtoczyć je w bułce tartej i podsmażyć na złoty kolor. Jednak te kotlety z pewnością zadowolą każdego fana pierogów ruskich.
Co jednak jest sekretem ich wspaniałego smaku? To gałka muszkatołowa, która podbija smak twarogu i idealnie łączy się z ziemniakami.
Jeśli więc mamy ochotę na pierogi ruskie, a te sklepowe nie spełniają naszych wymagań, przy czym nie mamy czasu na wielogodzinne klejenie pierogów, możemy zwrócić się w stronę tych przepysznych kotletów. Z pewnością podbiją one każde serce.
SKŁADNIKI
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 200 g twarogu półtłustego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- bułka tarta
- pęczek koperku
- 1 łyżka masła
- olej
- gałka muszkatołowa
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ziemniaki mielimy w maszynce o drobnych oczkach razem z twarogiem.
- Cebulkę bardzo drobno siekamy.
- Podsmażamy ją na oleju.
- Dodajemy do miski z ziemniakami i twarogiem.
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
- Dodajemy jajka.
- Całość dokładnie wyrabiamy.
- Wilgotnymi rękoma formujemy kotlety.
- Obtaczamy w bułce tartej.
- Smażymy na maśle, aż do zarumienienia.