Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to super danie dla miłośników kasz. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 30 g kaszy gryczanej
- 1 garść świeżego lub mrożonego szpinaku
- 1/2 jajka
- 1/2 ząbka czosnku
- 1/5 ogórka kiszonego
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
- Czosnek rozdrobnić na prasce, ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć szpinak do miękkości.
- Ugotować jajko na twardo i pokroić je w kostkę.
- Do szpinaku dodać pokrojone wcześniej ogórki, czosnek, jajka.
- Doprawić do smaku i dusić jeszcze przez około 15 min.
- Przełożyć na ugotowaną wcześniej kaszę, wymieszać.