Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Dietosfera
Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Kasza gryczana z jajkiem i szpinakiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to super danie dla miłośników kasz. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 200 kcal.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 30 g kaszy gryczanej
  • 1 garść świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 1/2 jajka
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/5 ogórka kiszonego
  • 1 łyżeczka oliwy/oleju

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kaszę ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • Czosnek rozdrobnić na prasce, ogórki pokroić w bardzo drobną  kostkę.
  • Na  rozgrzanym  oleju  podsmażyć  szpinak  do miękkości.
  • Ugotować jajko na twardo i pokroić je w kostkę.
  • Do szpinaku dodać pokrojone wcześniej ogórki, czosnek, jajka.
  • Doprawić do smaku  i dusić jeszcze przez około 15 min.
  • Przełożyć na ugotowaną wcześniej kaszę, wymieszać.
Dietosfera