Kasza gryczana z dynią i jarmużem - Trzymaj przepis od Michała Molendy
2024-12-10
łatwy
20 min
2
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Kasza gryczana z dynią i jarmużem to kolejne danie przygotowane przez Michała Molendę w ramach naszego nowego cyklu wideo - Trzymaj przepis. To proste danie bogate w smaku dostarczy wam nie tylko doznań kulinarnych, ale też zdrowego błonnika i witamin.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 torebka (100 g) kaszy gryczanej
- 200 g dyni
- kilka łyżek bulionu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- garść jarmużu
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 kulka wędzonego twarogu
- przyprawy: papryka wędzona, imbir, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz
- orzechy laskowe do dekoracji
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drobno czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.
- Dodaj pokrojoną w kostkę dynię, podlej całość bulionem i duś do miękkości dyni.
- Dodaj kaszę i rozdrobniony jarmuż, podduś jeszcze chwilę, aż jarmuż zmięknie.
- Podawaj danie posypane rozdrobnionym wędzonym twarogiem.
Kulinarne marzenia każdej jesieniary. Trzymaj przepis odcinek 1. Dynia