Kasza gryczana z dynią i jarmużem - Trzymaj przepis od Michała Molendy

2024-12-10
Michał Molenda
Kasza gryczana z dynią i jarmużem - Trzymaj przepis od Michała Molendy
Autor: Trzymaj przepis Proste danie, które zachwyci was głębią smaku
łatwy
20 min
2

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Kasza gryczana z dynią i jarmużem to kolejne danie przygotowane przez Michała Molendę w ramach naszego nowego cyklu wideo - Trzymaj przepis. To proste danie bogate w smaku dostarczy wam nie tylko doznań kulinarnych, ale też zdrowego błonnika i witamin.

SKŁADNIKI

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 torebka (100 g) kaszy gryczanej
  • 200 g dyni
  • kilka łyżek bulionu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • garść jarmużu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 kulka wędzonego twarogu
  • przyprawy: papryka wędzona, imbir, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz
  • orzechy laskowe do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany drobno czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  • Dodaj pokrojoną w kostkę dynię, podlej całość bulionem i duś do miękkości dyni.
  • Dodaj kaszę i rozdrobniony jarmuż, podduś jeszcze chwilę, aż jarmuż zmięknie.
  • Podawaj danie posypane rozdrobnionym wędzonym twarogiem.
Kulinarne marzenia każdej jesieniary. Trzymaj przepis odcinek 1. Dynia
Michał Molenda