Ekspresowy makaron penne z mascarpone i pomidorami: dobry przepis
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Makaron można przygotować na wiele sposób. Podajemy przepis na szybki smaczny obiad - penne z mascarpone i pomidorami.
Zobacz też: Penne z papryką i czosnkiem, Penne z ziołami włoskimi i parmezanem, Sałatka z rukoli z penne, fetą i suszonymi pomidorami
SKŁADNIKI
- pół opakowania makaronu penne
- 300 g mascarpone
- pól puszki pomidorów krojonych
- natka pietruszki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makaron ugotować al dente (ok. 7 minut), odcedzić. Odstawić na chwilę na bok.
- Do garnka włożyć 300 g mascarpone i pół puszki pomidorów krojonych. Wymieszać wszystko, gotować przez chwilę na wolnym ogniu.
- Ugotowany wcześniej makaron. dodać do sosu. Na koniec posypać wszystko szczyptą soli, pieprzu i świeżą natką pietruszki.