Z 3 składników robię pyszne słodkie bułeczki. Tylko 30 minut i cała rodzina się nimi zajada
Te słodkie bułeczki to idealny deser lub przekąska między posiłkami. Aż trudno uwierzyć, że do przygotowania tego przysmaku potrzebne są tylko trzy składniki ze sklepu. Wystarczy gotowe ciasto francuskie, krem czekoladowy i gruszka. Poznajcie bardzo łatwy i bardzo szybki przepis na wyśmienite słodkie bułeczki z trzech składników.
i
Dieta wegetariańska
Jakie nadzienie do ciasta francuskiego na słodko?
W tym prostym przepisie na w sam raz słodkie domowe bułeczki wykorzystuje się tylko trzy produkty. Są łatwo dostępne i można je dostać w wielu sklepach przez cały rok. Wystarczy jedno opakowanie gotowego ciasta francuskiego oraz dwa dodatki, które się w nie zawija. Sekretnym nadzieniem jest krem czekoladowy oraz kawałki gruszki. Oba składniki idealnie do siebie pasują i świetnie komponują się z ciastem francuskim, tworząc te pyszne domowe bułeczki na słodko.
Jak zrobić bułeczki z ciasta francuskiego?
Przepis na słodkie bułeczki z trzech popularnych składników nie jest trudny. Dzięki temu, że przygotowanie nie wymaga skomplikowanych czynności czy nadprzyrodzonych umiejętności, upiecze je każdy. To świetny przepis dla początkujących, zabieganych i leniwych. Nawet ci, który mają dwie lewe ręce do domowych wypieków, zrobią słodkie bułeczki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym i gruszką na piątkę z plusem.
Warto pamiętać, aby ciasto francuskie wcześniej wyjąć z lodówki. Kiedy nabierze temperatury pokojowej, łatwiej jest je rozwinąć, a w czasie pieczenia nie popęka.
Jak więc upiec pyszne domowe bułeczki z trzech składników? To szybki przepis na małe co nieco, w którym można się zakochać już od pierwszego kęsa. Warto go zapisać, ponieważ wystarczy zrobić je raz, aby na stałe zapisały w domowym menu.
- 1. krok – pokrojenie ciasta francuskiego
- 2. krok – nałożenie kremu czekoladowego i gruszek
- 3. krok – zwinięcie bułeczek i ułożenie na blasze do pieczenia
- 4. krok – upieczenie bułeczek z trzech składników w piekarniku
Jak podawać bułeczki z 3 składników?
Pyszne bułeczki z ciasta francuskiego wypełnione czekoladowym kremem i kawałkami gruszki to pomysł na smaczny deser. Można podawać je na co dzień i na specjalne okazje. Sprawdzą się też jako słodka przekąska między posiłkami. Doskonale zastąpią drożdżówki i gotowe przegryzki ze sklepu. Dzięki temu, że robi się je tak łatwo i szybko, można upiec je nawet rano i zapakować dzieciom do śniadaniówek. Słodkie bułeczki z trzech składników stanowią wyborny dodatek do aromatycznej kawy i herbaty.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 szklanki kremu czekoladowego
- 1 gruszka
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na prostokąty.
- Umytą i osuszoną gruszkę obrać i pokroić w większą kostkę.
- Na boku każdego kawałka nałożyć po 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Ułożyć po kilka kawałków gruszki.
- Ciasto francuskie zwinąć w roladki i ułożyć złożeniem do dołu w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 20 minut, aż bułeczki staną się rumiane.
- Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
- Podawać na deser lub jako słodką przekąskę w ciągu dnia.