Cynamonowe ciasteczka w 15 minut. Słodka przekąska z 4 składników
Dieta wegetariańska
Jak zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego? Odpowiedzią na to pytanie jest ten przepis. Cynamonki to pyszne i w sam raz słodkie ciasteczka z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania potrzebne są tylko cztery proste składniki i 20 minut wolnego czasu. Poznajcie łatwy i ekspresowy przepis na pyszne cynamonki z ciasta francuskiego.
Czy można zrobić cynamonki z ciasta francuskiego?
Pyszne ciasteczka cynamonowe bez problemu można upiec wykorzystując gotowe ciasto francuskie, które jest łatwo dostępne w wielu sklepach przez cały rok. Cynamonki z ciasta francuskiego prezentują się efektownie, a ich smak jest obłędny.
Co jest potrzebne do cynamonek z ciasta francuskiego?
Aby upiec doskonałe ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego, potrzebne są proste składniki. Na liście znalazły się tylko cztery łatwo dostępne produkty. Ich cena nie jest wysoka, a wiele osób ma je zawsze w domu. Jakie składniki są więc potrzebne do upieczenia cynamonek z ciasta francuskiego?
- gotowe ciasto francuskie
- jajko
- cynamon
- cukier dekoracyjny
Ile czasu piec cynamonki z ciasta francuskiego?
Cynamonowe ciasteczka francuskie to prosta przekąska na słodko, którą piecze się łatwo i szybko. Blachę z cynamonkami należy wstawić na środkową półkę w piekarniku. Wcześniej należy go nagrzać do 190 stopni C. Pamiętajcie, aby ciasteczka ułożyć na blasze w odstępach, aby podczas pieczenia nie skleiły się. Czas pieczenia to tylko 15 minut.
Jak podawać cynamonki z ciasta francuskiego?
Przepis na cynamonki jest łatwy, szybki i sprawdzony. Dobrze mieć go pod ręką, kiedy niebawem mają się pojawić goście. Ciasteczka cynamonowe to propozycja na deser. Są doskonałym dodatkiem do kawy i herbaty. Cynamonki można również upiec na święta Bożego Narodzenia.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 4 łyżki cukru dekoracyjnego + do posypania
- 2 łyżeczki cynamonu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, aby się ogrzało. Następnie rozłożyć na desce.
- Jajko wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Wsypać cukier i cynamon. Dokładnie wymieszać.
- Ciasto francuskie posmarować jajkiem z cukrem i cynamonem.
- Zwinąć z obu stron w podwójny rulon, a następnie pokroić na plastry o szerokości około 1 cm.
- Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Posypać cukrem dekoracyjnym.
- Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec około 15 minut.
- Wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
- Podawać na deser.