Pietruszka

Zarówno korzeń, jak i natka pietruszki mają w sobie bogactwo wartości odżywczych. Pietruszka korzeniowa na dobre rozgościła się w zestawach spod znaku włoszczyzny, ale nieśmiało wychodzi na pierwszy plan. Puree z pietruszki czy zupa krem z warzyw korzeniowych to dania smaczne i sycące. A pomysłowych receptur jest znacznie więcej.

Pietruszka

Zimowa sałatka warzywna na ciepło do słoików

Zimowa sałatka warzywna na ciepło do słoików to pomysł na szybką mieszankę warzywną, która znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Można ją przed podaniem podgrzać, ale na zimno też smakuje wyśmienicie.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pieczarkowa z pęczakiem: sycąca zupa grzybowa, zakochasz się w niej od pierwszej łyżki

Pieczarkowa z pęczakiem to obfita zupa, która rozgrzewa, pociesza i karmi na długo. Pęczak, gruba kasza jęczmienna, powoli uwalnia cukry, dzięki czemu dłużej czujemy się syci. Doskonały aromat pieczarek nadaje zupie lekkości. Idealny posiłek w środku dnia! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jarzynowa z fasolowymi klopsikami: przepis na pyszną zupę z pulpetami z fasoli

Jarzynowa z fasolowymi klopsikami to obfita zupa z warzyw, prosta, pyszna, idealne danie na pocieszenie. Jest pełna warzyw, pulpetów z białej fasoli w aromatycznym bulionie. To naprawdę sycący wegański posiłek w jednej misce, który spodoba się każdemu, kto dba o swoje zdrowie!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Krupnik z grzybami leśnymi: jesienna zupa z kaszą jęczmienną i świeżymi podgrzybkami

Krupnik z grzybami leśnymi to jedna z najsmaczniejszych zup jesiennych. Świeże grzyby leśne. dodane do pożywnej zupy z kaszą jęczmienną zmieniają dobrze nam znaną domowę zupę w wykwintne danie. Szczególnie smaczny jest krupnik ze świeżymi podgrzybkami, które mają bardzo intensywny grzybowy aromat. Krupnik z grzybami znika z talerzy w zastraszającym tempie. Jeszcze nie skończycie rozlewać zupy do talerzy, a już będą Was prosić o dokładkę! 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 45 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Sałatka z papryki i mango z natką pietruszki

Soczyste mango i chrupka papryka znakomicie do siebie pasują. Choć to połączenie niestandardowe, warto sprawdzić, jak smakuje. Koloru i sznytu dodaje natka pietruszki, która zamyka listę produktów. Prosta, pyszna i bardzo zdrowa sałatka z papryki z mango ma szansę was zachwycić.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka: łatwy przepis dla zapobiegliwych

Oszczędny rosół drobiowy na korpusach kurczaka to bardzo łatwy i ekonomiczny przepis dla zapobiegliwych. Tańszy, lecz pełnowartościowy rosół na kurzych korpusach jest pełen smaku i odżywczych związków. Polecam tę sprytną alternatywę tradycyjnego rosołu za jedyne 8 zł dla 4 osób, jako samodzielne danie lub bazę do zup i sosów!

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Surówka z natki pietruszki i pomidorów malinowych

Niezwykle prosta, ale również aromatyczna i smakowita surówka na bazie natki pietruszki. Zazwyczaj natka jest dodatkiem do surówek czy sałatek, niewielką kropką nad i. W tej surówce jest podstawowym składnikiem, a towarzyszą jej malinowe pomidory. Koniecznie wypróbujcie przepis na kipiąca witaminami surówkę z natki pietruszki i pomidorów malinowych.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Minestrone z młodą kapustą - pyszna zupa z młodych warzyw

Minestrone to znakomita włoska zupa warzywna. Najlepiej smakuje wiosną i latem, kiedy mamy pod dostatkiem młodych warzyw. Ta wersja jest specjalna, bo z dodatkiem młodej kapusty. Wypróbujcie przepis na minestrone z młoda kapustą.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jarzynowa z kurczakiem i ziemniakami: oszczędna zupa domowa

Zupa jarzynowa z kurczakiem i ziemniakami to sycąca i tania zupa domowa. Mięsna wkładka dodaje wartości odżywczej. Esencjonalny wywar na kościach to skarbnica mikroelementów takich jak wapń, fosfor, żelazo i selen. Warzywa uregulują pracę Waszych jelit, a cukry zawarte w ziemniaku dodadzą energii Zachęcamy Was do wypróbowania przepisu na odżywczą zupę z kurczakiem i ziemniakami!

Zupa krem z całego kalafiora razem z liśćmi i łodygą: pyszna i oszczędna kalafiorowa

Zupa krem z całego kalafiora razem z liśćmi i łodygą to nie tylko oszczędna wersja, ale przede wszystkim bardzo smaczna. Gdy pojawiają się młode kalafiory ich cena często wprawia w zawrót głowy. Dlatego warto wykorzystać całego kalafiora razem z mięsistą, pełną smaku łodygą i młodymi liśćmi, które są skarbnicą chlorofilu. Cały kalafior smakuje wybornie, a w kremowej zupie o jednorodnej konsystencji, nikt nie pozna, że użyliśmy wszystkich części kalafiora. To sprytny zabieg, z którego korzystają szefowie kuchni, aby wzmocnić smak zupy kalafiorowej. 

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Strona 1 z 19