Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera

Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pasta z resztek świątecznej pieczeni smakuje wyśmienicie dzięki wyrazistym dodatkom.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera to pyszny dodatek do pieczywa lub krakersów, a przy okazji dobry sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa lub wędlin.

Składniki

  • 200 g pieczeni

  • 3 łyżki drobno tartego sera żółtego

  • ok. 100 g selera

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki siekanego koperku

  • 1 ząbek czosnku

  • pieprz i sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Selera ugotować i obrać. Zmielić wraz z pieczenią w maszynce do mięsa.

  • Masę wymieszać z majonezem, tartym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać koperek, przyprawić.

Ocena: 3,7
Redaktorka serwisu Beszamel.pl, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami.