Kapustki w szlafroczkach, czyli aromatyczna brukselka owijana boczkiem
Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Pasta z resztek świątecznej pieczeni smakuje wyśmienicie dzięki wyrazistym dodatkom.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera to pyszny dodatek do pieczywa lub krakersów, a przy okazji dobry sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa lub wędlin.
Składniki
200 g pieczeni
3 łyżki drobno tartego sera żółtego
ok. 100 g selera
2 łyżki majonezu
2 łyżki siekanego koperku
1 ząbek czosnku
pieprz i sól
Przygotowanie krok po kroku:
Selera ugotować i obrać. Zmielić wraz z pieczenią w maszynce do mięsa.
Masę wymieszać z majonezem, tartym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać koperek, przyprawić.