Duszone maślaki

2021-03-29
Duszone maślaki
Autor: Shutterstock Maślaki pysznie smakują
łatwy
45 min
4

Grzyby lubią duszenie. W ten sposób możemy przygotować nie tylko maślaki, ale też kurki, rydze, pieczarki oraz boczniaki.

Przepis pochodzi z książki "Grzyby". ZOBACZ WIDEO i dowiedz się dlaczego warto ją kupić!

SKŁADNIKI

  • 500 g maślaków 
  • cebula 
  • 1/4 litra bulionu 
  • natka pietruszki 
  • biały pieprz
  • sól  
  • olej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Grzyby oczyścić, większe pokroić. Podsmażyć na oleju.
  • Osobno zeszklić posiekaną cebulę.
  • Wlać do niej bulion, przyprawić solą i pieprzem, zalać grzyby i dusić do miękkości pod przykryciem, mieszając.
  • Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.